Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Italiaanse barokmuziek (lezing Harry Janssen)

11 september 2020, 19:30 - 21:30

Tegen het einde van de 16e eeuw maakte de stijl van de Renaissance (stile antico), de polyfone stijl van meestal kerkelijke muziek, plaats voor de stile moderno, muziek bedoeld voor meer seculier gebruik. Pas in de 19e eeuw ging men deze stijlperiode “barok” noemen. Meestal wordt de barokmuziek tussen 1600 (de eerste opera) en 1750 (de dood van J.S. Bach) ingedeeld.
De Barokmuziek had zijn oorsprong in Florence en verspreidde zich in de 17e eeuw langzaam over Europa. Vooral via de Europese vorstenhoven. Componisten en muzikanten waren meestal in dienst van een prins, hertog of koning. Feesten werden vaak opgeluisterd met speciaal daarvoor gecomponeerde muziekstukken.
We lopen aan de hand van een aantal muziekstukken, in de vorm van video, door deze interessante muziekperiode. Van Claudio Monteverdi tot Bach en Händel. Van Mantua en Venetië naar Versailles, via Duitse vorstenhoven naar Engeland en eindigend in kasteel Twickel. De Italiaanse invloed wordt hierbij niet uit het oog verloren.

Details

Date:
11 september 2020
Time:
19:30 - 21:30
Event Category:
Website:
https://www.dante-alighieri-sittard.nl

Organizer

Dante Alighieri Sittard-Geleen
View Organizer Website

Venue

Trevianum Scholengroep Sittard
Havikstraat
Sittard, 6135 ED
+ Google Map

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst