Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Filmvertoning ‘Pranzo di Ferragosto’ (2008)

17 juni 2020, 20:00 - 21:30

Synopsis
Gianni is vijftig en de enige zoon van zijn moeder, een weduwe van adellijke afkomst met wie hij samenwoont in een appartement in Rome. Zijn moeder is nogal veeleisend van aard en Gianni brengt dan ook veel tijd door in de plaatselijke bar. In zijn appartement moet Gianni van zijn moeder flink wat huishoudelijk werk verrichten. 

Ferragosto (Maria Hemelvaart), het traditionele vrije weekend van Italië, staat voor de deur en Gianni krijgt een bezoekje van zijn huisbaas: kan Gianni misschien twee dagen voor diens moeder zorgen? Gezien Gianni’s huurschuld is het een verzoek dat hij niet kan weigeren. Niet lang daarna krijgt hij bezoek van zijn huisarts, die vrijwel dezelfde vraag heeft. Vervolgens is het aan Gianni om op een snikhete vakantiedag een goed verzorgde lunch voor te bereiden voor een groepje oude dames met een geheel eigen willetje.

Regie: Gianni di Gregorio
Duur: ca. 73 min.
Ondertiteling: Nederlands
Met o.a.: Alfonso Santagata en Gianni Di Gregorio

N.B. Voor de filmvertoning dient u zich vooraf aan te melden. 

Aanmelden geschiedt door een e-mail te sturen naar administratie@kring.nl met vermelding van de datum van de filmvertoning en van uw naam. Een medewerker van De Kring houdt een lijst met aanmeldingen bij en zal uw aanmelding per e-mail bevestigen. Mocht u na uw inschrijving toch niet in de gelegenheid zijn om te gaan, gelieve dit dan tijdig via hetzelfde e-mailadres te laten weten, zodat we eventueel een ander lid blij kunnen maken met een zitplaats.

Entree is gratis voor leden van Dante Alighieri en voor leden van De Kring.

Details

Date:
17 juni 2020
Time:
20:00 - 21:30
Event Category:
Website:
www.dante-amsterdam.com

Organizer

Dante Alighieri Amsterdam
View Organizer Website

Venue

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst