Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lezing ‘Als pelgrim naar Rome’

10 november 2019, 16:15 - 17:45

Meerdere voetwegen leiden naar Rome, zoals de Via Francigena en Via di San Francesco. Deze relatief rustige pelgrimsroutes hebben elk hun eigen karakter. Ze hebben gemeen dat ze indrukwekkende landschappen doorkruisen en prachtige, eeuwenoude plaatsen en dorpjes aandoen in de Italiaanse regio’s Toscana, Umbria en Lazio.

Het onderweg zijn als pelgrim betekent een intensieve kennismaking met vele aspecten van de Italiaanse cultuur, met de Italiaanse keuken en niet in de laatste plaats met de Italianen zelf. En voor wie daarvoor openstaat: een mooie spirituele ervaring.

Hans Driever is bestuurslid van Dante Alighieri Rotterdam en gepassioneerd lange-afstandswandelaar. Hij heeft in 2017 de Via Francigena gelopen van Lucca naar Roma en heel recent de Franciscaanse voetreis van Firenze naar Roma. Hij zal niet alleen de routes beschrijven, maar ook ingaan op de nodige praktische zaken rondom het lange-afstandswandelen. Ondersteund door mooie plaatjes zal hij proberen over te brengen wat een dergelijke trektocht met je doet.

Details

Date:
10 november 2019
Time:
16:15 - 17:45
Event Category:
Website:
https://www.danterotterdam.nl/index.php?page=715

Organizer

Dante Alighieri Rotterdam
View Organizer Website

Venue

Goethe Instituut Rotterdam
Westersingel 9
Rotterdam,
+ Google Map

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst