Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Stravaganza musicale Fiorentina

24 maart, 20:00 - 21:45

De geboorte van het muziektheater van de Medici

Italië was het land waar de Renaissance ontstond, met een nieuwe perspectief op wetenschap en humanisme. Dit had ook. grote gevolgen voor de diverse kunstdisciplines. Spil in deze fundamentele omwenteling was Firenze waar de heersende familie van de Medici kosten noch moeite spaarde om zich groots te profileren; hiertoe werden de beste wetenschappers en kunstenaars ingezet. Een van de resultaten van dit rijke Florentijnse mecenaat was de coproductie van schilders, couturiers, dichters, dansers, componisten en technici die samen experimenteerden om te komen tot een spectaculaire vorm van muziektheater. Hiermee zou al snel de basis worden gelegd voor het muziekdrama, de opera.
Pieter Bakker toont ons In deze lezing aan de hand van beeld, woord en muziek  hoe de Medici hun intermedi, copieus vulden met mascherate, mythologie, nuove musiche, sinfonie, ballet en wat niet al.

Pieter Bakker is  muziekhistoricus. Via zijn muziekhistorische bureau MUSICA DOCET verzorgt hij cursussen en lezingen op het gebied van de muziekgeschiedenis.
Eerder verzorgde hij voor Dante Amersfoort de lezing ‘Turijn in beeld, woord en klank’. 

Organizer

Dante Alighieri Amersfoort
View Organizer Website

Venue

Fonteinkerk Amersfoort
Robert Kochstraat 4
Amersfoort,
+ Google Map

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst