Vanaf 21 maart – film: Cè’ancora domani

film van Paola Cortellesi Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in Rome. Het is 1946 ende mensen in de stad balanceren tussen de bevrijdingsroes en de tekorten van de voorbijeoorlog. Delia is het zorgende type die heeft leren omgaan met haar tirannieke man. De familieis opgewonden want hun dochter gaat zich verloven. Maar alles verandert wanneer Delia eenmysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven…Geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=keMARxKABk0

8 feb 2024: Dante Alighieri Deventer 60 jaar

8 feb 2024: Dante Alighieri Deventer 60 jaar

Graag willen wij u het volgende heuglijk feit niet onthouden. Dante Alighieri Deventer werd 8 februari 1964 opgericht en viert dus dit jaar haar 60-jarig bestaansjubileum. Een mooi moment om te constateren dat het ledental van Dante Deventer nog steeds groeiend is en dat de bijeenkomsten goed bezocht worden.Dankzij uw ondersteuning is het mogelijk om u jaarlijks een afwisselend programma te bieden. Hierbij het bericht uit het Deventer Dagblad van februari 1964.

vanaf 22 februari – Film: Rapito

film van Marco Bellocchio Vanaf 22 februari 2024 is de film Rapito van Marco Bellocchio (2023) te zien in de Nederlandse filmtheaters.Trailer:https://youtu.be/HJDig9Zvekc?feature=shared Het is het jaar 1858. In de Joodse wijk in Bologna, dringen soldaten van de Paus het huis van de Mortara’s binnen. Op bevel van de kardinaal moeten ze de zevenjarige zoon Edgardo meenemen. Als baby schijnt hij in het geheim te zijn gedoopt door het kindermeisje, met als gevolg dat hij nu volgens de Roomse wetten een katholieke opvoeding moet krijgen.